Malzemeler
Hamuru İçin
200 gram un
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
150 gram tereyağ
2 adet yumurta
Çikolata Sosu İçin
160 gram çikolata
4 yemek kaşığı krema
Armutlar İçin
4 adet armut
5-6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket tart jölesi
2 çay bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı
- Hamuru için bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırarak yoğurun. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru elinizle tart kalıbı büyüklüğünde açın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
- Daha sonra fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın.
- Başka bir yerde çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayla karıştırın. Bu karışımı pişen tartın üzerine sürün. Tekrar buzdolabına koyun ve donmasını bekleyin.
- Armutları fazla olmayacak ince dilimlerde kesin. Armutları bir tavaya alarak, limon suyu ve şekerle pişirin.
- Kalan armutları rendeleyerek şekeri ekleyip pişirin. Tart jölesini 2 yemek kaşığı şekerle karıştırın. Karışımı tencereye alarak su ekleyin. Karıştırıp pişirin.
- Pişen tart jölesini rendelenen armutlarla karıştırın. Bu karışımı tartın üzerine yayın. En üste pişmiş olan armut dilimlerini yerleştirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder