6 Mart 2018 Salı

Armutlu Tart Tarifi




Malzemeler

Hamuru İçin

200 gram un
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
150 gram tereyağ
2 adet yumurta

Çikolata Sosu İçin

160 gram çikolata
4 yemek kaşığı krema

Armutlar İçin

4 adet armut
5-6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket tart jölesi
2 çay bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı


  1. Hamuru için bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırarak yoğurun. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru elinizle tart kalıbı büyüklüğünde açın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
  2. Daha sonra fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. 
  3. Başka bir yerde çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayla karıştırın. Bu karışımı pişen tartın üzerine sürün. Tekrar buzdolabına koyun ve donmasını bekleyin.
  4. Armutları fazla olmayacak ince dilimlerde kesin. Armutları bir tavaya alarak, limon suyu ve şekerle pişirin. 
  5. Kalan armutları rendeleyerek şekeri ekleyip pişirin. Tart jölesini 2 yemek kaşığı şekerle karıştırın. Karışımı tencereye alarak su ekleyin. Karıştırıp pişirin. 
  6. Pişen tart jölesini rendelenen armutlarla karıştırın. Bu karışımı tartın üzerine yayın. En üste pişmiş olan armut dilimlerini yerleştirin. 
  7. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: