Malzemeler
250 gram kuru fasulye
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı limon suyu
5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt yada labne peyniri
1 adet salçalık kırmızı biber
8-10 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı biberiye
Yapılışı
- Kuru fasulyeyi bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzün ve dörde bölünmüş soğan ve sarımsağı ilave edin.
- Üzerine örtecek kadar su koyarak yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek ılınması için kenara alın.
- Fasulye, zeytinyağ, tuz, karabiber, hardalı robotta iyice çekin. Bu karışıma en son yoğurt yada labne peyniri, ve limon suyunu ekleyin.
- Doğranan kırmızı biber, kıyılmış maydanoz ve biberiyeyi ekleyin. Fasulye ezmesini dolapta 4-5 saat bekletin. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder