6 Mart 2018 Salı

Fasulye Ezmesi Tarifi




Malzemeler

250 gram kuru fasulye
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı limon suyu
5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt yada labne peyniri
1 adet salçalık kırmızı biber
8-10 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı biberiye

Yapılışı


  1. Kuru fasulyeyi bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzün ve dörde bölünmüş soğan ve sarımsağı ilave edin. 
  2. Üzerine örtecek kadar su koyarak yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek ılınması için kenara alın. 
  3. Fasulye, zeytinyağ, tuz, karabiber, hardalı robotta iyice çekin.  Bu karışıma en son yoğurt yada labne peyniri, ve limon suyunu ekleyin. 
  4. Doğranan kırmızı biber, kıyılmış maydanoz ve biberiyeyi ekleyin. Fasulye ezmesini dolapta 4-5 saat bekletin. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: