Malzemeler
1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç
3-4 su bardağı su
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
Pul biber
Yapılışı
- Pirinci yıkayarak, süzün. Ayrı bir yerde dereotunu iri olarak doğrayın. Pirinç ve dereotunu bir tencereye alıp, üzerine suyu ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin.
- Pirinç yumuşadığı zaman haşlanmış nohut ve mercimeği ilave edin. 10 dakika daka daha kaynatarak soğumaya bırakın.
- Sarımsağı ezerek yoğurdun içine ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edip çırpın. Bu karışımı pirinçli karışıma ilave edip karıştırın.
- Üzerine dereotu ve pul biber serpip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder