21 Mart 2018 Çarşamba

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi




Malzemeler

500 gram iç bakla
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Yapılışı


  1. Soğanı temizleyerek küp küp doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. İç baklayı yıkayarak süzün. İç baklaları tencereye alın.
  2. Baklaların üzerine zeytinyağ, soğan, tuz, şeker ve suyu ekleyerek kapağını kapatın. 
  3. Kısık ateşte iç baklalar yumuşayana kadar pişirin. 
  4. Yemeği ateşten alarak bir kenara alarak ılık hale gelmesini bekleyin. 
  5. Servis tabağına alarak üzerine incecik kıydığınız dereotları ile süsleyerek ılık servis yapın.   
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: