8 Mart 2018 Perşembe

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi




Malzemeler

Yarım kilo kuşbaşı tavuk
Yarım kilo mantar
2-3 adet patates
2 adet soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz
Kekik

Yapılışı


  1. Tencereye küp doğranan soğan ve zeytinyağını alın ve soğanları kavurun. Kuşbaşı tavuk etini ilave ederek, soğanlarla kavurmaya devam edin. 
  2. Haşlanan ve doğranan mantar ve küp doğranmış patatesleri ilave edin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek bütün malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Pişmesine yakın soya sosunu ekleyin. Üzerine kekik serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: