Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Yapılışı
- Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozunu iyice karıştırın. Üzerine ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek kadar un koyarak iyice yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamuru bezelere bölün ve tek tek fazla ince olmayacak şekilde açın. Bir bıçakla hamurları 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Bu şeritleri de 3-4 parmak genişliğinde kesin. Bütün bezeler bitene kadar bu işleme devam edin.
- Tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın. Kızgın sıvı yağında arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder