14 Mart 2018 Çarşamba

Kahvaltılık Hamur Kızartması Tarifi




Malzemeler

1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

Yapılışı


  1. Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozunu iyice karıştırın. Üzerine ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek kadar un koyarak iyice yoğurun.
  2. Elde ettiğiniz hamuru bezelere bölün ve tek tek fazla ince olmayacak şekilde açın. Bir bıçakla hamurları 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Bu şeritleri de 3-4 parmak genişliğinde kesin. Bütün bezeler bitene kadar bu işleme devam edin.
  3. Tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın. Kızgın sıvı yağında arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: