9 Nisan 2018 Pazartesi

Muzlu Pasta Tarifi




Malzemeler

Pandispanyası İçin

5 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin

Yarım kilo süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
3-4 yemek kaşığı toz şeker (ağız tadına göre şeker oranı azaltılıp çoğaltılabilir)
3-4 adet muz

Islatmak İçin 

1,5 su bardağı süt

Yapılışı


  1. Öncelikle pastanın kremasını yapın. tencereye süt, un, şeker, kakao, nişastayı koyarak koyulaşana kadar pişirin. Kremayı soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Pandispanyası için önce şeker ve yumurtayı beyazlaşıp kabarana kadar 3-4 dakika kadar mikserle çırpın. Un ve kakao eklenir ve tekrar çırpılır. 
  3. Pandispanya yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana ve içi pişene kadar pişirilir.
  4. Pişen pandispanya keki soğuyana kadar kalıpta bekletin. Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarın. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. 
  5. Pandispanyanın ilk katını sütle ıslatın. Üzerine soğumuş olan kremayı dökerek yayın. Kremanın da üzerine  dilimlenmiş olan muzları dizin.
  6. Pandispanyanın ikinci katını üzerine koyup süt ile ıslatın. Kalan krema ile pandispanyanın her yerini kaplayın. Kremanın üzerine de dilimlenmiş muzları yerleştirin. Pastanızı buzdolabına koyarak 4-5 saat kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: