Malzemeler
Pandispanyası İçin
5 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
Yarım kilo süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
3-4 yemek kaşığı toz şeker (ağız tadına göre şeker oranı azaltılıp çoğaltılabilir)
3-4 adet muz
Islatmak İçin
1,5 su bardağı süt
Yapılışı
- Öncelikle pastanın kremasını yapın. tencereye süt, un, şeker, kakao, nişastayı koyarak koyulaşana kadar pişirin. Kremayı soğuması için bir kenarda bekletin.
- Pandispanyası için önce şeker ve yumurtayı beyazlaşıp kabarana kadar 3-4 dakika kadar mikserle çırpın. Un ve kakao eklenir ve tekrar çırpılır.
- Pandispanya yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana ve içi pişene kadar pişirilir.
- Pişen pandispanya keki soğuyana kadar kalıpta bekletin. Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkarın. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin.
- Pandispanyanın ilk katını sütle ıslatın. Üzerine soğumuş olan kremayı dökerek yayın. Kremanın da üzerine dilimlenmiş olan muzları dizin.
- Pandispanyanın ikinci katını üzerine koyup süt ile ıslatın. Kalan krema ile pandispanyanın her yerini kaplayın. Kremanın üzerine de dilimlenmiş muzları yerleştirin. Pastanızı buzdolabına koyarak 4-5 saat kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder