Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber
1 demet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
7-8 adet kornişon turşu
Tuz
Karabiber
Sumak
Limon suyu
Yapılışı
- İnce bulguru derin bir kaba alın. Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bu halde yarım saat bulgurların kabarmasını bekleyin.
- İnce doğranan kuru soğanı sıvıyağda kavurun. Üzerine salçaları ekleyerek, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
- Şişen ince bulguru karıştırın. İçine ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, kornişon turşu, tuz, karabiber,limon suyu, zeytinyağ, sumak ve kavrulan kuru soğan-salça karışımını ekleyerek karıştırın.
- Servis tabağına alın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder