12 Nisan 2018 Perşembe

Kısır Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber
1 demet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
7-8 adet kornişon turşu
Tuz
Karabiber
Sumak
Limon suyu

Yapılışı


  1. İnce bulguru derin bir kaba alın. Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bu halde yarım saat bulgurların kabarmasını bekleyin.
  2. İnce doğranan kuru soğanı sıvıyağda kavurun. Üzerine salçaları ekleyerek, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun. 
  3. Şişen ince bulguru karıştırın. İçine ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, kornişon turşu, tuz, karabiber,limon suyu, zeytinyağ, sumak ve kavrulan kuru soğan-salça karışımını  ekleyerek karıştırın. 
  4. Servis tabağına alın ve servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: