Malzemeler
4 adet patates
Sarımsaklı tereyağı
Eski kaşar peyniri
5-6 sap taze soğan
Tuz
Karabiber
Sarımsaklı tereyağ : Tereyağ ve rendelenmiş sarımsakları karıştırarak elde edebilirsiniz.
Yapılışı
- Patatesleri tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuyan patateslerin kabuklarını soyun. Patatesleri uzunlamasına ikiye bölün.
- Kenarlarından 1'er cm pay bırakarak içlerini oyun. Kaşar peynirini rendeleyin. Patateslerin kenarlarından çıkardığınız kısımları,rende kaşar peynirini, sarımsaklı tereyağını, tuz, karabiberleri karıştırın.
- Taze soğanları temizleyerek yeşil kısımlarını incecik kıyın. Patates harcına ekleyin. Bu harcı Oyduğunuz haşlanmış patateslerin içine yerleştirip, diğer patates parçasını üzerine kapatın.
- Hazırladığınız bu patatesleri folyolara sıkıca sarın. Folyoları mangal ateşinin üzerinde 15 dakika ısıtın.
- Patatesleri bir maşa ile köz ateşinden alın. Folyoları dikkatlice ayırarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder