5 Nisan 2018 Perşembe

Folyoda İçli Patates Tarifi




Malzemeler

4 adet patates
Sarımsaklı tereyağı
Eski kaşar peyniri
5-6 sap taze soğan
Tuz
Karabiber

Sarımsaklı tereyağ : Tereyağ ve rendelenmiş sarımsakları karıştırarak elde edebilirsiniz.

Yapılışı


  1. Patatesleri tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuyan patateslerin kabuklarını soyun. Patatesleri uzunlamasına ikiye bölün. 
  2. Kenarlarından 1'er cm pay bırakarak içlerini oyun. Kaşar peynirini rendeleyin. Patateslerin kenarlarından çıkardığınız kısımları,rende kaşar peynirini, sarımsaklı tereyağını, tuz, karabiberleri karıştırın. 
  3. Taze soğanları temizleyerek yeşil kısımlarını incecik kıyın. Patates harcına ekleyin. Bu harcı Oyduğunuz haşlanmış patateslerin içine yerleştirip, diğer patates parçasını üzerine kapatın.
  4. Hazırladığınız bu patatesleri folyolara sıkıca sarın. Folyoları mangal ateşinin üzerinde 15 dakika ısıtın.
  5. Patatesleri bir maşa ile köz ateşinden alın. Folyoları dikkatlice ayırarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: