17 Nisan 2018 Salı

Patates Kızartması Tarifi




Malzemeler

4-5 adet kızartmalık patates
Kızartmalık sıvıyağ
Tuz

Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyun suda iyice yıkayın. Patatesleri ince çubuklar halinde doğrayın. Patateslerin nişastalarının gitmesi için suda iyice yıkayın. Suyunu süzdürün.
  2. Sıvıyağı tavada kızdırın. Bu arada suyu süzülen patatesleri yeteri kadar tuzlayın. Kızgın sıvıyağının içine tuzladığınız patatesleri ilave edin. 
  3. Patatesler altın sarısı renk alana kadar kızartın. Servis tabağına alarak. isterseniz üzerine ketçap mayonez , isterseniz üzerine hiç bir şey dökmeden sade bir şekilde servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: