9 Mayıs 2018 Çarşamba

Domates Sos Tarifi




Malzemeler

1 su bardağı et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Kekik
Defne yaprağı

Yapılışı


  1. Domateslerin çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın. Havuçları küçük küçük kesin. Sarımsakları az tuzla havanda iyice ezin.
  2. Tavada sıvıyağı kızdırıp, havuç, defne yaprağı ve kekiği biraz kavurun. Domates ve unu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Domatesler suyunu çekince et suyu, sarımsak, tuz, karabiberi ekleyerek az daha pişirin. Domates sosunu ateşten alarak, süzgeçten geçirin. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: