Malzemeler
1 su bardağı et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Kekik
Defne yaprağı
Yapılışı
- Domateslerin çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın. Havuçları küçük küçük kesin. Sarımsakları az tuzla havanda iyice ezin.
- Tavada sıvıyağı kızdırıp, havuç, defne yaprağı ve kekiği biraz kavurun. Domates ve unu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Domatesler suyunu çekince et suyu, sarımsak, tuz, karabiberi ekleyerek az daha pişirin. Domates sosunu ateşten alarak, süzgeçten geçirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder