28 Ocak 2018 Pazar

Haşhaşlı Çörek Tarifi

     Mayalı tarifleri oldum olası çok severim. İlk başta mayanın una konupta, hamuru yoğurduğunuz zaman ki kokusu beni benden alır. Kimi insan bu kokuyu sevmez ama ben bu kokuyu nerede ne zaman duysam iliklerime kadar o kokuyu içime çekerim. Hele mayalı hamuru pişirmek için fırına attığınızda, fırından çıkan o koku var yaaa... :)
     Düşünün yolda yürüyorsunuz ve tanıdık olan bu koku bir yerden burnunuza geliyor. Bu kokuyu duyduğunuz an tahmininiz, ya yakınlarda pastane vardır, yada ekmek fırını vardır.
     Mayalı hamur ve daha nice güzel kokuları mutfağınızda duymanız dileğiyle tarifimize geçelim. :)





Malzemeler

1 yemek kaşığı kuru maya yada 1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
7 su bardağı un

İçi İçin

1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı çekilmiş haşhaş
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri İçin

1 adet yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı


  1. Derin bir kabın içinde maya, toz şeker, süt ve suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  2. Hamuru tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine zeytinyağını sürün.Başka bir kapta haşhaş ve cevizi karıştırın. Bu karışımı zeytinyağı sürdüğünüz hamurun üzerine sürün.
  3. Hamuru ortadan ikiye bölün ve rulo şeklinde sarın. Ruloları iki cm kalınlığında kesin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış tepsiye yanyana dizin.
  4. Üzerine çırpılmış yoğurt ve yumurta karışımından sürün. Önceden ısıtılmış  180 derece fırında 45 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: