Malzemeler
250 gram tereyağ
6 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz
İç Harcı İçin
1 kilo ıspanak
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yapılışı
- Yumurtaları çırpın. Su ekleyerek çırpmaya devam edin. Tuz ve unu ilave ederek mantı hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye (parçaya) bölün. Her bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açın. Büyük bir tencereyi su ile doldurup , suyu kaynatın.
- Açılan yufkaları ısınan bu suyun içine atarak haşlayın ve hemen soğuk su dolu tencereye alarak şoklayın. Yufkaların fazla suyunu süzdürün.
- Tereyağını eritip , 6 adet yufkanın arasına tereyağını sürün. Yağlanmış tepsiye üst üste yerleştirin.
- Bu arada ıspanakları temizleyip yıkayarak , ince olarak kıyın. İsterseniz zeytinyağında hafif kavurun , yada tuzla hafif ovarak ıspanakları hazırlayabilirsiniz.
- Hazırlanan ıspanaklı bu harcı tepsideki yufkaların üzerine yayın . Kalan 6 adet yufkayı da aralarına tereyağ sürerek harcın üzerine yerleştirin.
- Kalan tereyağını üzerine gezdirip , önceden 200 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder