28 Ocak 2018 Pazar

Vişne Reçeli Tarifi

     Yazın yapılan kışlık hazırlıklardan biride bayanların yaptığı reçellerdir. Yazın yetişen meyvelerin şekerle birlikte pişirilerek yapılır. Reçeller kışın kahvaltıların baş köşesinde yerini alır. Reçellerirn renkleri ile kahvaltı sofraları daha bir şenlenir.
     Benim de en sevdiğim reçellerden biride vişne reçelidir. Kızarmış dilim ekmeğin üzerine konan reçelin, ısırdığınız o lokmada size vereceği hazzı ve ağızda bırakan o tatlı hissi, o an hiç bir şeye değişmezsiniz. O ekşimsi tatlımsı tadı ağzınızın her yerinde hissetmek ne güzel bir duygudur.
     Yazın yapılan reçeller ne kadar uğraş verici olsa da, kahvaltı sofralarımızda hep aranır. Evet şimdi geçelim tarifimize. :)




Malzemeler

1 kilo vişne
1,5 kilo toz şeker (6 su bardağı)
1 limonun suyu

Yapılışı


  1. Vişneleri yıkayıp, fazla zedelemeden çekirdeklerinden ayıklayın. Vişneleri geniş bir tencereye alıp, şekeri üzerine dökün ve 1 gece bekletin.
  2. Ertesi gün tencereyi ateşe koyarak, arada bir karıştırın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kanatın ve ateşten alın. 
  3. Ilınınca kavanozlara boşaltıp soğumasını bekleyin. Reçel soğuyunca kavanozun kapağını kapatarak, serin bir yerde saklayın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: