Benim de en sevdiğim reçellerden biride vişne reçelidir. Kızarmış dilim ekmeğin üzerine konan reçelin, ısırdığınız o lokmada size vereceği hazzı ve ağızda bırakan o tatlı hissi, o an hiç bir şeye değişmezsiniz. O ekşimsi tatlımsı tadı ağzınızın her yerinde hissetmek ne güzel bir duygudur.
Yazın yapılan reçeller ne kadar uğraş verici olsa da, kahvaltı sofralarımızda hep aranır. Evet şimdi geçelim tarifimize. :)
Malzemeler
1 kilo vişne
1,5 kilo toz şeker (6 su bardağı)
1 limonun suyu
Yapılışı
- Vişneleri yıkayıp, fazla zedelemeden çekirdeklerinden ayıklayın. Vişneleri geniş bir tencereye alıp, şekeri üzerine dökün ve 1 gece bekletin.
- Ertesi gün tencereyi ateşe koyarak, arada bir karıştırın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kanatın ve ateşten alın.
- Ilınınca kavanozlara boşaltıp soğumasını bekleyin. Reçel soğuyunca kavanozun kapağını kapatarak, serin bir yerde saklayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder