Malzemeler
1 adet karnabahar
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
100-150 gram kıyma
2 adet patates
2-3 yemek kaşığı bezelye
Tuz
Yapılışı
- Karnabaharları çiçeklerinden ayırıp güzelce yıkayın. Patates ve havuçları temizleyerek küçük küçük doğrayın.
- Tencereye sıvıyağı koyarak kıymayı ilave edin. Kıymaları kavurun. Kıymalar tam kavrulmadan içine küp küp doğranmış soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyerek kavurun.
- Bu arada içine diğer sebzelerden katı olan ve pişme süresi uzun olan havucuda ekleyerek havuçlarıda kavurun.
- En son kıymalı, havuçlu harcın içine karnabahar ve patatesleri ekleyerek bir kaç kez karıştırın. En son üzerine tuz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyerek, tencere'nin kapağını kapatın.
- Bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder