26 Ocak 2018 Cuma

Sebzeli Karnabahar Tarifi




Malzemeler

1 adet karnabahar
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
100-150 gram kıyma
2 adet patates
2-3 yemek kaşığı bezelye
Tuz

Yapılışı


  1. Karnabaharları çiçeklerinden ayırıp güzelce yıkayın. Patates ve havuçları temizleyerek küçük küçük doğrayın.
  2. Tencereye sıvıyağı koyarak kıymayı ilave edin. Kıymaları kavurun. Kıymalar tam kavrulmadan içine küp küp doğranmış soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyerek kavurun.
  3. Bu arada içine diğer sebzelerden katı olan ve pişme süresi uzun olan havucuda ekleyerek havuçlarıda kavurun.
  4. En son kıymalı, havuçlu harcın içine karnabahar ve patatesleri ekleyerek bir kaç kez karıştırın. En son üzerine tuz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyerek, tencere'nin kapağını kapatın.
  5. Bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: