Malzemeler
4 adet patlıcan
250 gram dil peyniri
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
2-3 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Domates Sosu İçin
6 adet domates
3 adet soğan
4-5 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Domates sosunu hazırlamak için soğanları incecik kıyın, sarımsakları ezin. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları kavurun.
- Domates, tuz, tarçın karabiberi ekleyerek karıştırın. Koyu salça kıvamını alana kadar kısık ateşte pişirin.
- Patlıcanları temizleyip 1 cm kalınlığında uzun şeritler halinde dilimleyin. 10-15 dakika kadar tuzlu suda bekleterek acılığının gitmesini bekleyin. Sudan çıkarın ve kurulayın.
- Patlıcan dilimlerinin iki yüzüne fırça ile zeytinyağ sürün ve fırın tepsisine dizin. Üzerine tuz serperek 180 derece fırında, ara sıra çevirerek kızartın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Dil peynirini 1 cm kalınlığında ince şeritler halinde kesin. Her patlıcanın üzerine krem peyniri sürüp, bir parça dil peyniri yerleştirin.
- Rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun.
- Hazırlanan domates sosunun yarısını tepsiye dökün. Hazırladığınız patlıcan sarmalarını tepsiye dizin. Kalan sosu patlıcanların üzerine döküp, rendelenmiş kaşarları serpin.
- Önceden 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, üzerini maydanozla süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder