29 Ocak 2018 Pazartesi

Domatesli Patlıcan Sarma Tarifi



Malzemeler

4 adet patlıcan
250 gram dil peyniri
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
2-3 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz


Domates Sosu İçin

6 adet domates
3 adet soğan
4-5 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber

 Yapılışı


  1. Domates sosunu hazırlamak için soğanları incecik kıyın, sarımsakları ezin. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları kavurun.
  2. Domates, tuz, tarçın karabiberi ekleyerek karıştırın. Koyu salça kıvamını alana kadar kısık ateşte pişirin. 
  3. Patlıcanları temizleyip 1 cm kalınlığında uzun şeritler halinde dilimleyin. 10-15 dakika kadar tuzlu suda bekleterek acılığının gitmesini bekleyin. Sudan çıkarın ve kurulayın. 
  4. Patlıcan dilimlerinin iki yüzüne fırça ile zeytinyağ sürün ve fırın tepsisine dizin. Üzerine tuz serperek 180 derece fırında, ara sıra çevirerek kızartın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  5. Dil peynirini 1 cm kalınlığında ince şeritler halinde kesin. Her patlıcanın  üzerine krem peyniri sürüp, bir parça dil peyniri yerleştirin.
  6. Rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun.
  7. Hazırlanan domates sosunun yarısını tepsiye dökün. Hazırladığınız patlıcan sarmalarını tepsiye dizin. Kalan sosu patlıcanların üzerine döküp, rendelenmiş kaşarları serpin. 
  8. Önceden 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, üzerini maydanozla süsleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: