11 Ocak 2018 Perşembe

Fasulye Pastası Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
5 su bardağı su
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi


Sosu İçin

1/2 kilo süt
1 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı


  1. Kuru fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletin. Suyunu süzün. Tencereye 5 bardak suyu koyup kaynatın. Fasulyeleri bu suda haşlayın. 
  2. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün. Robottan geçirip püre haline getirin.  Şeker ve yumurtayı başka bir yerde çırparak , fasulye püresine ilave edin.
  3. Fasulye püresine iri çekilmiş cevizleri koyup yağlamış yuvarlak bir kalıba kalıba dökün.170 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 30 dakika pişirin.
  4. Sosu için sütü derin bir kaba koyun.Nişasta , toz şeker ve kakaoyu ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.  Fasulye pastası piştikten sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolata sosu servis sırasında pastanın üzerine dökün.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: