Malzemeler
1 adet patlıcan
1 adet patates
2 adet kabak
2 adet domates
1 salçalık kırmızı biber
10-15 adet yeşil zeytin
6 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Patlıcan, kabak, domates, patates temizlenerek küp küp doğrayın. Kırmızı salçalık biberi uzun jülyen halinde doğrayın. Yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.Maydanozu yıkayarak incecik kıyın.
- Sıvıyağı tavada kızdırıp sırayla patlıcan, patates, kabak ve domatesleri ekleyerek kavurun. Tuz, maydanoz ve 1 çay bardağı suyu ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Kaşar peyniri, yeşil zeytin, tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırın.
- Yumurtalı karışımı yumuşayan sebzelerin üzerine dökün. Yumurtların eşit olarak her yere dağılmasını sağlayın. Kenarları tavadan ayrılmaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Sıcak yada ılık halde servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder