Malzemeler
1 kilo balkabağı
Yarım kilo tozşeker
1 su bardası süt
1 paket krem şanti
Yarım paket petibör bisküvi
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
100 gram rendelenmiş beyaz çikolata
Süslemek İçin:
Ceviz (dövülmüş)
Yapılışı
- Balkabaklarının kabuklarını soyarak , doğrayıp üzerine toz şekeri serpin. Kabağın kendi suyunu salması için 3-4 saat kenarda bekletin. (Ben 1 gece bekletiyorum.). Kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirin ve soğutun
- 1 su bardağı sütü krem şanti ile çırpın. Balkabağını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız krem şantiyi balkabağının içine ekleyin.
- Bisküvileri elinizle kırarak balkabağına katıp karıştırın. Ardından ceviz , üzüm ve çikolatayı katıp tekrar karıştırın.
- Karışımı folya ile kaplanmış pasta kalıbına alın. Buzlukta dondurarak üzerine dövülmüş cevizle süsleyin.(Süsleme işi size kalmış. Nasıl neyle süslemek isterseniz öyle süsleyebilirsiniz).
- Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder