6 Ocak 2018 Cumartesi

Balkabağı Pastası Tarifi




Malzemeler

1 kilo balkabağı
Yarım kilo tozşeker
1 su bardası süt
1 paket krem şanti
Yarım paket petibör bisküvi
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
100 gram rendelenmiş beyaz çikolata

Süslemek İçin:

Ceviz (dövülmüş)


Yapılışı


  1. Balkabaklarının kabuklarını soyarak , doğrayıp üzerine toz şekeri serpin. Kabağın kendi suyunu salması için 3-4 saat kenarda bekletin. (Ben 1 gece bekletiyorum.). Kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirin ve soğutun
  2. 1 su bardağı sütü krem şanti ile çırpın. Balkabağını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız krem şantiyi balkabağının içine ekleyin.
  3. Bisküvileri elinizle kırarak balkabağına katıp karıştırın. Ardından ceviz , üzüm ve çikolatayı katıp tekrar karıştırın. 
  4. Karışımı folya ile kaplanmış pasta kalıbına alın. Buzlukta dondurarak üzerine dövülmüş cevizle süsleyin.(Süsleme işi size kalmış. Nasıl neyle süslemek isterseniz öyle süsleyebilirsiniz).
  5. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: