28 Aralık 2017 Perşembe

Abant Kebabı Tarifi




Malzemeler

1 kilo iri parça kuzu eti
2-3 adet havuç
2 adet patates
1 adet kereviz
1/2 lahana
1 adet soğan
150 gram arpacık soğanı
1 karanfil
Kimyon
Karabiber
1/2 demet kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı


  1. İri parça halindeki etleri tencereye koyun. Üzerine yeterince su koyarak , kaynatmaya başlayın. Kaynarken oluşan köpükleri alın ve etler yumuşayana kadar pişirin
  2. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Pişen etleri bu tencereye alarak , ince doğranmış soğanla sote edin. Yeteri kadar suyunu koyarak kaynatmaya devam edin.
  3. Daha sonra sırasıyla , halka doğranmış havuçları ,arpacık soğanları , küp küp kesilmiş patatesleri ve kereviz ile küçük parçalara bölünmüş lahanaları ilave edin. Yavaş yavaş pişirin.
  4. Ağır ateşte 30 dakika kadar demlenmeye bırakın. Piştikten sonra kıyılım maydanoz ve kereviz yaprakları ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: