Malzemeler
1 kilo iri parça kuzu eti
2-3 adet havuç
2 adet patates
1 adet kereviz
1/2 lahana
1 adet soğan
150 gram arpacık soğanı
1 karanfil
Kimyon
Karabiber
1/2 demet kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
- İri parça halindeki etleri tencereye koyun. Üzerine yeterince su koyarak , kaynatmaya başlayın. Kaynarken oluşan köpükleri alın ve etler yumuşayana kadar pişirin
- Ayrı bir tencereye yağı koyun. Pişen etleri bu tencereye alarak , ince doğranmış soğanla sote edin. Yeteri kadar suyunu koyarak kaynatmaya devam edin.
- Daha sonra sırasıyla , halka doğranmış havuçları ,arpacık soğanları , küp küp kesilmiş patatesleri ve kereviz ile küçük parçalara bölünmüş lahanaları ilave edin. Yavaş yavaş pişirin.
- Ağır ateşte 30 dakika kadar demlenmeye bırakın. Piştikten sonra kıyılım maydanoz ve kereviz yaprakları ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder