24 Aralık 2017 Pazar

Buğu Kebabı Tarifi




Malzemeler

Yarım kilo bezelye
1 büyük soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
500 gram kuşbaşı dana yada kuzu eti
1 yemek kaşığı salça
2 orta boy havuç
5-6 diş sarımsak
1 demet dereotu
Tuz
Kimyon
Fesleğen
Yeteri kadar su

Yapılışı


  1. Soğanları küp küp doğrayarak , yağda hafifçe kavurun. Üzerine Kuşbaşı eti ve salçayı ekleyip , etler yumuşayana kadar soteleyin. Ardından küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyip pişirmeye devam edin. 
  2. Gerektiğinde üzerine azar azar sıcak su katın. Etler ve bezelyeler piştiği zaman yemeğin susuz kalması gerek. İndirmeye yakın tuz , kimyon ve fesleğen katarak , karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Yağlı kağıdı istediğiniz büyüklükte keserek , pişen etli yemeği yağlı kağıdın ortasına koyun. Üzerine doğranmış sarımsakları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip , kağıdı bohça gibi kapatın.
  4. Yağlı kağıdın üzerini hafifçe yağlayıp fırında 10 dakika demlenmesini sağlayın. Dilerseniz kağıtla , dilerseniz tabakta servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: