Malzemeler
Yarım kilo bezelye
1 büyük soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
500 gram kuşbaşı dana yada kuzu eti
1 yemek kaşığı salça
2 orta boy havuç
5-6 diş sarımsak
1 demet dereotu
Tuz
Kimyon
Fesleğen
Yeteri kadar su
Yapılışı
- Soğanları küp küp doğrayarak , yağda hafifçe kavurun. Üzerine Kuşbaşı eti ve salçayı ekleyip , etler yumuşayana kadar soteleyin. Ardından küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyip pişirmeye devam edin.
- Gerektiğinde üzerine azar azar sıcak su katın. Etler ve bezelyeler piştiği zaman yemeğin susuz kalması gerek. İndirmeye yakın tuz , kimyon ve fesleğen katarak , karıştırın ve ocaktan alın.
- Yağlı kağıdı istediğiniz büyüklükte keserek , pişen etli yemeği yağlı kağıdın ortasına koyun. Üzerine doğranmış sarımsakları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip , kağıdı bohça gibi kapatın.
- Yağlı kağıdın üzerini hafifçe yağlayıp fırında 10 dakika demlenmesini sağlayın. Dilerseniz kağıtla , dilerseniz tabakta servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder