24 Aralık 2017 Pazar

Ispanak Köftesi Tarifi




Malzemeler

1 kilo taze yada dondurulmuş ıspanak
250 gram lor peyniri
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı muskat
Tuz Karabiber
Yeteri kadar un
100 gram tereyağ
250 gram taze kaşar peyniri


Yapılışı


  1. Ispanakları temizleyip yıkayarak , küçük küçük bıçakla kıyın. Sıcak suda haşlayın.
  2. Ispanaklar soğuduktan sonra elinizle suyunu iyice sıkın.
  3. Haşlanan ıspanağa, lor peyniri, yumurta , muskat , karabiber ve tuz ilave ederek karıştırın.
  4. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp küçük köfteler yapın.
  5. Ispanak köftelerini una buladıktan sonra , tuzlu kaynar suya atıp haşlayın. 
  6. Köfteler su yüzüne çıktığında pişmiş demektir. Bunları delikli kepçe ile servis tabağına alın.
  7. Tereyağını başka yerde eritip ıspanak köftelerin üzerine tereyağını gezdirin.
  8. Üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: