Malzemeler
1 kilo taze yada dondurulmuş ıspanak
250 gram lor peyniri
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı muskat
Tuz Karabiber
Yeteri kadar un
100 gram tereyağ
250 gram taze kaşar peyniri
Yapılışı
- Ispanakları temizleyip yıkayarak , küçük küçük bıçakla kıyın. Sıcak suda haşlayın.
- Ispanaklar soğuduktan sonra elinizle suyunu iyice sıkın.
- Haşlanan ıspanağa, lor peyniri, yumurta , muskat , karabiber ve tuz ilave ederek karıştırın.
- Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp küçük köfteler yapın.
- Ispanak köftelerini una buladıktan sonra , tuzlu kaynar suya atıp haşlayın.
- Köfteler su yüzüne çıktığında pişmiş demektir. Bunları delikli kepçe ile servis tabağına alın.
- Tereyağını başka yerde eritip ıspanak köftelerin üzerine tereyağını gezdirin.
- Üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder