Bu yemeği fazlası ile yapanlardanım. Tadı da harika olur. Hele ki mantarı seven birisi olarak mantarı tavuğa yakıştıranlardanım. İkisi uyumlu bir ikili bence.
Malzemeler
350-400 gr kuşbaşı tavuk eti
Yarım kilo mantar
2 orta boy soğan
2 adet domates
100 gr bezelye (haşlanmış)
4-5 adet sivri biber
3/4 çay bardağı zeytinyağ
4-5 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Yapılışı
Tavaya zeytinyağını koyarak , küp doğranmış soğanları ve kuşbaşı tavuk etlerini ilave edelim.Etler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin. Bu arada mantarları ince ince doğrayın. Doğranmış mantarları tavuğa ilave ederek ,mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri iri kuşbaşı doğrayın. Doğranmış domatesleri ve biberleri , haşlanmış bezelyeleri , tuz , kekik , karabiberi tavuklu mantarlı karışıma katın. Arada bir karıştırarak , pişirip , servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder