24 Aralık 2017 Pazar
Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler
250 gram haşlanmış tavuk eti
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı un
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Tuz
Üzerine :
Mısır gevreği (İstenirse)
Yapılışı
Haşlanan beyaz tavuk etlerini parçalara ayırarak , küçük küçük doğrayın. Tereyağını tavada eritip , unu tereyağında kavurun. İyice kavrulan una , tavuk suyu ilave edilmiş tavuk suyunu , sütü ,ve doğranan tavuk etlerini ekleyerek, tuzunu ayarlayın.
Çorbayı sürekli karıştırarak , üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alarak servis yapmak üzere kaselere aktarın. İsterseniz üzerine mısır gevreği serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder