24 Aralık 2017 Pazar

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi




Malzemeler

250 gram haşlanmış tavuk eti
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı un
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Tuz

Üzerine :

Mısır gevreği (İstenirse)

Yapılışı

   Haşlanan beyaz tavuk etlerini parçalara ayırarak , küçük küçük doğrayın. Tereyağını tavada  eritip , unu tereyağında kavurun. İyice kavrulan una , tavuk suyu ilave edilmiş tavuk suyunu , sütü ,ve doğranan tavuk etlerini ekleyerek,  tuzunu ayarlayın.

   Çorbayı sürekli karıştırarak , üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alarak servis yapmak üzere kaselere aktarın. İsterseniz üzerine mısır gevreği serpin ve servis yapın.


Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: