25 Aralık 2017 Pazartesi

Nohut Kroket Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
Yarım su bardağı et suyu
2 kahve fincanı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı


  1. Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirerek yumuşayana kadar haşlayın.Haşlanan suyunu döküp , ılındıktan sonra çatalla ezerek yada robotta püre haline getirin
  2. Un , tuz , karabiber , 1 yumurta , kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.Eğer et suyu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
  3. Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın.
  4. Hazırladığınız nohutlu karışımdan parçalar koparıp oval şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una , yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
  5. Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirip  sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: