Malzemeler
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
Yarım su bardağı et suyu
2 kahve fincanı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
- Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirerek yumuşayana kadar haşlayın.Haşlanan suyunu döküp , ılındıktan sonra çatalla ezerek yada robotta püre haline getirin
- Un , tuz , karabiber , 1 yumurta , kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.Eğer et suyu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın.
- Hazırladığınız nohutlu karışımdan parçalar koparıp oval şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una , yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
- Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder