25 Aralık 2017 Pazartesi

Katıklı Dolma Tarifi




Malzemeler

2 kilo kabak
Yarım kilo kıyma
250 gram köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
6-7 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Reyhan
Pulbiber


Yapılışı


  1. Soğan ve biberleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Bulguru yıkayarak süzün.
  2. Kıymaya doğranan soğan ve biberleri ,bulgur ,tuz , pulbiber , reyhanı ilave ederek iyice karıştırın. Arada bir su serperek yoğurup hamur kıvamına getirin.
  3. Kabakları yıkayıp , temizleyin.
  4. 2 parmak kalınlığında dilimleyip kaşıkla içini oyun. Hazırladığınız kıymalı iç harcı ile içini doldurup tencereye dizin. 1,5 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirin. 
  5. Sarımsakları ayıklayarak ezin ve yoğurda ekleyip karıştırın. Tereyağını bir tavada eritip kuru nane ilave ederek kızdırın.
  6. Pişen dolmaları servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Üzerine de naneli tereyağı sos döküp dilerseniz pulbiber serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: