Malzemeler
2 kilo kabak
Yarım kilo kıyma
250 gram köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
6-7 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Reyhan
Pulbiber
Yapılışı
- Soğan ve biberleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Bulguru yıkayarak süzün.
- Kıymaya doğranan soğan ve biberleri ,bulgur ,tuz , pulbiber , reyhanı ilave ederek iyice karıştırın. Arada bir su serperek yoğurup hamur kıvamına getirin.
- Kabakları yıkayıp , temizleyin.
- 2 parmak kalınlığında dilimleyip kaşıkla içini oyun. Hazırladığınız kıymalı iç harcı ile içini doldurup tencereye dizin. 1,5 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
- Sarımsakları ayıklayarak ezin ve yoğurda ekleyip karıştırın. Tereyağını bir tavada eritip kuru nane ilave ederek kızdırın.
- Pişen dolmaları servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Üzerine de naneli tereyağı sos döküp dilerseniz pulbiber serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder