Malzemeler
500 gram uzun makarna
2-3 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Makarnayı tuzlu suda 7-8 dakika kadar haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Bu arada sosunu hazırlayın.
- Sosu için havucu rendeleyin. Kabağı küçük küpler şeklinde doğrayın.Sarımsağı rendeleyip , soğanı yemeklik doğrayın. Kırmızı biberi halka halka doğrayın.
- Yağı bir tavaya alın , içine soğan ve sarımsağı koyarak kavurun. Kavrulunca içine kırmızı biberi , havucu , ve kabağı ekleyin. Hepsini çevirerek bir süre pişirin.Tuzunu ayarlayıp rende domates ve 1 çay bardağı suda ezilmiş salçayı ilave edin.Defne yaprağını tencere ekleyerek , karabiberini serpin.
- Kapağını kapatıp , tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin.. Defne yaprağını çıkarıp , makarnayla karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder