27 Aralık 2017 Çarşamba

Kıymalı Lazanya Tarifi




Malzemeler

300 gram lazanya
1 adet soğan
2 adet havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağ
300-350 gram kıyma
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
3-4 adet defne yaprağı
200 gram dil peyniri

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Yapılışı

  1. Soğanı ince ince doğrayın, Havuçları rendeleyin. Soğanı zeytinyağında kavurun , havucu ilave edin. Biraz daha kavurun. Kıymayı ekleyip , orta ateşte kavurmaya devam edin.
  2. Kıyma kavrulunca küp olarak doğranan domates , salça ve  doğranan sarımsağı ilave edin. Tuz koyun , ara ara karıştırarak , tencerenin kapağı kapalı olarak domatesler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Ateşten almadan önce defne yapraklarını ilave edin. 
  4. Lazanyayı tuzlu kaynar suda haşlayın.
  5. Beşamel sos için , unu tereyağında kavurun. Un kavrulunca sütü ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
  6. Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye lazanyaları yan yana bir sıra halinde dizin. Üzerine bir kaç kaşık beşamel sos dökün.
  7. Hazırladığınız domatesli kıymalı sosun bir kısmını , içinden defne yapraklarını çıkardıktan sonra lazanyaların üzerine yayın. Üzerine küçük küp şeklinde doğranmış dil peynirlerini koyun.
  8. Malzemenin üzerine bir kat daha lazanya yerleştirin. Aynı işlemi tüm malzeme bitene kadar sürdürün. En üste beşamel sos yayıp , rendelenmiş dil peyniri serpin.
  9. Kıymalı lazanyayı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: