Malzemeler
300 gram lazanya
1 adet soğan
2 adet havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağ
300-350 gram kıyma
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
3-4 adet defne yaprağı
200 gram dil peyniri
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Soğanı ince ince doğrayın, Havuçları rendeleyin. Soğanı zeytinyağında kavurun , havucu ilave edin. Biraz daha kavurun. Kıymayı ekleyip , orta ateşte kavurmaya devam edin.
- Kıyma kavrulunca küp olarak doğranan domates , salça ve doğranan sarımsağı ilave edin. Tuz koyun , ara ara karıştırarak , tencerenin kapağı kapalı olarak domatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Ateşten almadan önce defne yapraklarını ilave edin.
- Lazanyayı tuzlu kaynar suda haşlayın.
- Beşamel sos için , unu tereyağında kavurun. Un kavrulunca sütü ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
- Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye lazanyaları yan yana bir sıra halinde dizin. Üzerine bir kaç kaşık beşamel sos dökün.
- Hazırladığınız domatesli kıymalı sosun bir kısmını , içinden defne yapraklarını çıkardıktan sonra lazanyaların üzerine yayın. Üzerine küçük küp şeklinde doğranmış dil peynirlerini koyun.
- Malzemenin üzerine bir kat daha lazanya yerleştirin. Aynı işlemi tüm malzeme bitene kadar sürdürün. En üste beşamel sos yayıp , rendelenmiş dil peyniri serpin.
- Kıymalı lazanyayı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder