22 Aralık 2017 Cuma

Kafkas Çorbası Tarifi





Malzemeler

4 lahana yaprağı
1 kereviz
1 soğan
1 havuç
1 çay bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağ
6 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Terbiye Malzemesi

1 su bardağı süt
2 Yumurta

Yapılışı


  1. Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzerek üzerine  3 su bardağı sıcak et suyunu  ilave ederek kaynatın , hafif ateşte iyice pişirin.
  2. Soğanı çok ince kıyın , tereyağında iyice kavurun.Kibrit çöpü şeklinde kıyılmış kereviz , lahana ve havucu ekleyerek , 10-15 dakika orta harlı ateşte kavurun.
  3. Pişen buğdayı sebzelere ekleyin. Tuz , karabiberini ilave ederek tencerenin kapağı yarı aralık olarak kaynatın.
  4. Yumurta sarılarını sütle iyice çırparak , azar azar çorbaya akıtarak devamlı karıştırın. Biraz daha kaynatıp servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: