Malzemeler
4 lahana yaprağı
1 kereviz
1 soğan
1 havuç
1 çay bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağ
6 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Terbiye Malzemesi
1 su bardağı süt
2 Yumurta
Yapılışı
- Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzerek üzerine 3 su bardağı sıcak et suyunu ilave ederek kaynatın , hafif ateşte iyice pişirin.
- Soğanı çok ince kıyın , tereyağında iyice kavurun.Kibrit çöpü şeklinde kıyılmış kereviz , lahana ve havucu ekleyerek , 10-15 dakika orta harlı ateşte kavurun.
- Pişen buğdayı sebzelere ekleyin. Tuz , karabiberini ilave ederek tencerenin kapağı yarı aralık olarak kaynatın.
- Yumurta sarılarını sütle iyice çırparak , azar azar çorbaya akıtarak devamlı karıştırın. Biraz daha kaynatıp servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder