22 Aralık 2017 Cuma

Fırında Mercimekli Tavuk Tarifi




Malzemeler

1 adet orta boy tavuk
1,5 su bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 emek kaşığı un
2 su bardağı süt
7 su bardağı su
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Bir kaç karabiber tanesi


Yapılışı


  1. Tavuğu temizleyerek tencereye alın. 4 su bardağı su , 1 çay kaşığı tuz ve tane karabiberi ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.Tavuğun deri ve kemiklerini çıkarın. Etlerini tel tel ayırın. Tavuk suyunu ılık halde bekletin.
  2. Mercimeği yıkayarak , ayrı bir tencereye alın üzerine 3 su bardağı su su ekyerek 10-15 dakika haşlayarak , suyunu süzün. Soğanları çok ince kıyın 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine mercimek , tuz , karabiber , kekik ve pulbiberi ekleyerek kavurun. 1 su bardağı tavuk suyunu ilave ederek mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. 
  3. Ayrı bir kapta 1,5 yemek kaşığı zeytinyağını eritip unu kavurun. Devamlı karıştırarak sütü azar azar ilave edin. Beşamel sos kıvamına gelinceye kadar , kısık ateşte pişirin. Ateşten alarak rende kaşar peynirinin yarısını ilave edip iyice karıştırın.
  4. Fırın kalıbını kalan zeytinyağı ile yağlayarak , tavuk etlerini döşeyin. Üzerine mercimekleri yayıp ,hazırlanan beşamel sosu ilave edin. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: