Malzemeler
1 adet orta boy tavuk
1,5 su bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 emek kaşığı un
2 su bardağı süt
7 su bardağı su
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Bir kaç karabiber tanesi
Yapılışı
- Tavuğu temizleyerek tencereye alın. 4 su bardağı su , 1 çay kaşığı tuz ve tane karabiberi ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.Tavuğun deri ve kemiklerini çıkarın. Etlerini tel tel ayırın. Tavuk suyunu ılık halde bekletin.
- Mercimeği yıkayarak , ayrı bir tencereye alın üzerine 3 su bardağı su su ekyerek 10-15 dakika haşlayarak , suyunu süzün. Soğanları çok ince kıyın 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine mercimek , tuz , karabiber , kekik ve pulbiberi ekleyerek kavurun. 1 su bardağı tavuk suyunu ilave ederek mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
- Ayrı bir kapta 1,5 yemek kaşığı zeytinyağını eritip unu kavurun. Devamlı karıştırarak sütü azar azar ilave edin. Beşamel sos kıvamına gelinceye kadar , kısık ateşte pişirin. Ateşten alarak rende kaşar peynirinin yarısını ilave edip iyice karıştırın.
- Fırın kalıbını kalan zeytinyağı ile yağlayarak , tavuk etlerini döşeyin. Üzerine mercimekleri yayıp ,hazırlanan beşamel sosu ilave edin. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder