22 Aralık 2017 Cuma

Fındıklı Un Kurabiyesi Tarifi




Malzemeler

250 gram tereyağ yada margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kavrulmuş , dövülmüş fındık
2,5-3 su bardağı un

Yapılışı


  1. Tereyağ , fındık ve 1 çay bardağı pudra şekerini karıştırın. Unu ilave ederek iyice yedirin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Önce parmak kalınlığında rulo yapın , daha sonra ay şekli verin.
  3. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek ,170 derecedeki fırında üzeri hafif beyaz kalacak şekilde pişirin.
  4. Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kalan pudra şekerini serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: