Malzemeler
250 gram tereyağ yada margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kavrulmuş , dövülmüş fındık
2,5-3 su bardağı un
Yapılışı
- Tereyağ , fındık ve 1 çay bardağı pudra şekerini karıştırın. Unu ilave ederek iyice yedirin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Önce parmak kalınlığında rulo yapın , daha sonra ay şekli verin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek ,170 derecedeki fırında üzeri hafif beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kalan pudra şekerini serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder