21 Aralık 2017 Perşembe
Kıymalı Bamya Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo bamya
150-200 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 rende domates
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım limonun suyu
Tuz
Su
Yapılışı
Bamyaların önce tepelerini temizleyerek yıkayın. Sularının süzülmesini sağlayın. Tencereye
sıvıyağı koyarak , küp doğranmış soğanı soteleyin.. İçine kıymayı da ekleyerek kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi. salçayı ve bamyaları ekleyip çok az daha kavurun. Üzerine en son limon suyu , tuz ve bamyaların üzerine 1 parmak çıkacak kadar su ekleyerek pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder