20 Aralık 2017 Çarşamba

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi




Malzemeler

1 bağ karalahana
1 çay bardağı sıvıyağ
4 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Yapılışı

Önce karalahanaları iyice  yıkayarak sap kısımlarını kesin ve karalahanaları suda haşlayın. Haşlanan karalahanaları delikli kepçe ile sudan alın. Küp küp doğranmış soğanları sıvıyağda kavurun. Salçayı ilave ederek bir kaç kere karıştırın. Üzerine yıkanan pirinçleri 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz , baharatlar , şeker , tuz ve 1 çay bardağı suyu ilave ederek  pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alın. İç malzemeyi lahanalara pay edin ve lahanaların damarlı kısımları  içe gelecek şekilde sarın. Tencereye dizerek , sarmaların üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip , ağır ateşte pişirin. İsteğe göre ılık yada soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: