20 Aralık 2017 Çarşamba

İncirli Cevizli Tatlı Tarifi




Bu pastayı bir arkadaşıma 5 dakika ziyaret ettiğimde  tattığımda yedim ve tadına bayıldım. Tadının güzel olmasının nedeni sanırım benim inciri sevmem ve incirinde bu pastada yer alması. Bu pastayı arkadaşımda yedikten sonra  hemen tarifini aldım. Evde boş bir vaktimde denedim. Sonuç mükemmeldi. O  incirin yedikçe ağızda çıkardığı çıtır çıtır sesler ve cevizin verdiği o tat harika. Ve üzerindeki krema ile birleştiğinde nirvanaya ulaşıyorsunuz. Kısaca yedikçe yemek isteyeceğiniz bir tat :)



Malzemeler

Keki İçin:

1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı + 3-4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8-10 adet kuru ncir
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı su (bu su ile incirleri ıslatın ve bu suyu kullanın)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı granul kahve (nescafe)

Kreması İçin

Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 paket krem şanti (yarım paket sıvı krema da kullanabilirsiniz)

Süslemek İçin: 

Kakao
Hindistan cevizi
Tarçın


Yapılışı

İncirleri şerbet için kullanılacak suda ıslatarak bekletip yumuşamasını bekleyin. İncirlerin fazla  suyunu kağıt peçete ile alarak , saplarını temizleyerek küp küp doğrayın. Birbirine yapışmaması için üzerine 1 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırın.

Geniş bir kasede yumurta ve şekeri mikserle iyice (4-5 dakika kadar ) çırpın. Sütü ekleyerek tekrar çırpın. Unu , kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave edin. Son olarak incir ve cevizleri ilave ederek spatula ile karıştırın. (Un az gelirse 1-2 yemek kaşığı da daha eklenebilir.) Borcam kare fırın  tepsisini yağlayarak bu karışımı dökün. 170 derece ısıdaki fırında altı üzeri kızarana kadar pişirin.

Kek pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için krem şanti hariç krema malzemelerinin hepsini karıştırarak tencerede pişirin. Altını kapatarak kremanın içine 1 paket krem şantiyi ekleyerek  mikserle 5 dakika kadar çırpın.

Pişen incirli cevizli keki soğuması için 10-15 dakika tezgahta bekletin.

Şerbet için incirleri ıslattığınız suya şekeri ekleyerek ısıtın , karıştırın. İçine granül kahveyi ekleyip çözülmesini sağlayın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Ilınan kekin üzerini kürdan yada çatalla delerek , şerbeti dökerek her yerine dökün. Üzerine kremayı döküp her yerine yayın. En son  isterseniz üzerini tarçın , kakao yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 4-5 saat bekletin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: