20 Aralık 2017 Çarşamba
Güveçte Sebze Buketi Tarifi
Malzemeler
250 gram kuşbaşı bonfilelik et veya kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet domates
5-6 adet sivri biber
2 adet salçalık kırmızı biber
1 adet soğan
6-7 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tencere içine kuşbaşı etleri ekleyerek , etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Alaca soyulmuş patlıcanları ortadan ikiye keserek , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Kabak , sivri biber , domatesi de kuşbaşı iriliğinde , soğanı piyazlık doğrayın. Bir kapta kabak , domates , biber , soğanları ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Sebze karışımını etlerin bulunduğu tencereye aktarıp sıvı yağı ekleyerek , tencerenin kapağını kapatıp , kısık ateşte sebzeler diriliğini yitirene kadar pişirin. (Etlerin altta kalarak pişmesi gerektiği için yemeğimizi hiç karıştırmayalım.) Pişmiş olan yemeğe , ateşten almadan 5 dakika önce tuz ve karabiber serpin. Tencereyi ocaktan alarak , tek kişilik güveç kaplara paylaştırın. Üzerlerine isterseniz rendelenmiş yada ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında , kaşarlar eriyene kadar pişirin. Servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder