Malzemeler
1 kilo patlıcan
500 gram köftelik kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Tuz
Karabiber
4-5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
- Patlıcanları yıkadıktan sonra alaca soyun. Patlıcanları üst kısımlarından birer parmak aralıklarla dilimleyin
- Soğanları kıymanı içine rendeleyin.Tuz ve karabiber ilave edin , yoğurun. Uzun köfteler hazırlayın.
- Patlıcan dilimlerinin aralarını köfteyle doldurun.Hazırlanan patlıcanları yağlanmış tepsiye dizin.
- Patlıcanların üzerine dilimlenen domatesleri ve biberleri yerleştirin. 180 derece ayarlanmış fırında patlıcanlar yumuşayıp , Köfteler hafif kızarıncaya kadar bekletin.
- Domates salçasını 1 su bardağı sıcak suda eritin. Salçalı suyu patlıcanları üzerine gezdirin.
- Patlıcanlı dizmeye sıvıyağ ve tuz ilave edin. Tekrar fırına koyup Köftelerin üzeri tamamen kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder