27 Aralık 2017 Çarşamba

Patlıcan Dizme Tarifi




Malzemeler

1 kilo patlıcan
500 gram köftelik kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Tuz
Karabiber
4-5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı


  1. Patlıcanları yıkadıktan sonra alaca soyun. Patlıcanları üst kısımlarından birer parmak aralıklarla dilimleyin
  2. Soğanları kıymanı içine rendeleyin.Tuz ve karabiber ilave edin , yoğurun. Uzun köfteler hazırlayın.
  3. Patlıcan dilimlerinin aralarını köfteyle doldurun.Hazırlanan patlıcanları yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Patlıcanların  üzerine dilimlenen domatesleri ve biberleri yerleştirin. 180 derece ayarlanmış fırında patlıcanlar yumuşayıp , Köfteler hafif kızarıncaya kadar bekletin. 
  5. Domates salçasını 1 su bardağı sıcak suda eritin. Salçalı suyu patlıcanları üzerine gezdirin.
  6. Patlıcanlı dizmeye sıvıyağ ve tuz ilave edin. Tekrar fırına koyup Köftelerin üzeri tamamen kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: