9 Kasım 2018 Cuma

Rulo Pasta Tarifi




Malzemeler

2 yumurta
1,5 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin

3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket krem şanti (ben kakaolusunu kullandım)
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin

Üzeri İçin 

Hindistan cevizi

Yapılışı


  1. Rulo pastamızı yaparken önce kremasından başlamak gerek. Çünkü kremamızın kekinin pişene kadar soğuması gerekir.
  2. Bir tencereye krem şanti hariç süt,  şeker, un, buğday nişastasını ekleyerek ateşte kıvam alana kadar pişirin. 
  3. Ateşten indirdikten sonra içine sıcaklığı çıkmadan hemen tereyağ koyarak, tereyağını eritin. Tereyağının ardından içine krem şantiyi ekleyerek karıştırın.
  4. Kremayı soğuması için kenara alın.
  5. Gelelim kekimizi yapmaya. Bunun için derin bir kaseye yumurtaları ve şekeri ekleyerek mikserle iyice kabarana kadar çırpın. 
  6. Kabaran bu karışıma süt, un, kabartma tozu, vanilyayı da katarak tekrar çırpın. Yağlı kağıt  serilmiş tepsiye bu kek hamurunu dökerek, tepsinin her yerine gelecek şekilde hamuru iyice yayın.
  7. Kek piştikten sonra fırından çıkardığınız an altındaki yağlı kağıtla beraber daha sıcakken rulo halinde sarın. Soğumasını bekleyin.
  8. Soğuyan ruloyu açarak içine soğuyan kremayı kekin fazla kenarlarına gelmeyecek şekilde her yerine yayın.
  9. Daha sonra kekin  altındaki yağlı kağıdı alarak tekrar rulo olarak sarın.
  10. Rulo pastanın üzerine kalan kremayı her yerine sürün. Üzerine hindistancevizi serperek buzdolabına koyun. Soğuması için 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: