Malzemeler
3 adet kabak
1-2 yumurta (çırpılmış)
1 demet taze soğan (isteğe bağlı konabilir. Ben bazen koyuyorum)
2-3 yemek kaşığı dolu dolu un
Dereotu
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ (kızartmak için)
Yapılışı
- Kabakları yıkayarak, rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Rendelenen kabakların suyunu elinizle sıkarak çıkartın.
- Rende kabakları derin bir kaba alarak içine un, yumurta, ince doğranan taze soğanları ve dereotunu, ekleyin. Bütün malzemeyi kaşıkla iyice karıştırın.
- Tavaya sıvıyağı koyarak ateşte kızdırın. Kızdırılan sıvıyağın içine kaşıkla kabak mücverden alarak koyun. Kabak mücveri ateşte her iki tarafı kızarana pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder