9 Kasım 2018 Cuma

Kabak Mücver Tarifi




Malzemeler

3 adet kabak
1-2 yumurta (çırpılmış)
1 demet taze soğan (isteğe bağlı konabilir. Ben bazen koyuyorum)
2-3 yemek kaşığı dolu dolu un
Dereotu
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ (kızartmak için)

Yapılışı


  1. Kabakları yıkayarak, rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Rendelenen kabakların suyunu elinizle sıkarak çıkartın.
  2. Rende kabakları derin bir kaba alarak içine un, yumurta, ince doğranan taze soğanları ve dereotunu, ekleyin. Bütün malzemeyi kaşıkla iyice karıştırın. 
  3. Tavaya sıvıyağı koyarak ateşte kızdırın. Kızdırılan sıvıyağın içine kaşıkla kabak mücverden alarak koyun. Kabak mücveri ateşte her iki tarafı kızarana pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: