30 Nisan 2016 Cumartesi

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi






Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 soğan
50 gr kıyma
1 yemek kaşığından az domates salçası


Hamuru için

1 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı ılık su

Sosu için

1 yemek kaşığı tereyağ (yada zeytinyağ ) isteğe bağlı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı

Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve ılık suyu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örterek en az yarım saat kadar dinlendirin. Dilenen hamuru kalın yufka olarak açıp, kareler şeklinde kesin. Mercimeği akşamdan ıslatarak, suyunu süzün. 5 bardak suda yumuşayana kadar haşlayın. Kare kesilen hamurları ekleyin. Bu arada başka bir yerde soğanı küp küp doğrayarak, tereyağ yada zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, karabiberi ve tuzu ilave ederek koyu bir sos kıvamı alana kadar pişirin. Kıymalı sosu kaynamakta olan çorbaya ekleyin Kısık ateşte pişirin.
Sos için tereyağını bir tavada eriterek toz kırmızı biberi ekleyin. Çorbaya ilave edip sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: