30 Nisan 2016 Cumartesi
Kağıt Kebabı Tarifi
Malzemeler
1,5 kg kuzu budu
2 soğan yada 15 arpacık soğanı
3 kaşık tereyağ
1 demek dereotu
1 yemek kaşığı kekik
2-3 havuç
2 adet patates
1 kutu bezelye konserve yada 1/2 paket dondurulmuş bezelye
1/2 su bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
2 tabaka yağlı kağıt
Yapılışı
Bir tencereye 2 kaşık tereyağ ve 1 kaşık zeytinyağını koyarak, yassı olarak doğranmış etleri koarak kızartın. Yağın içine soğan ve iri tavla şeklinde doğranmış havuçları koyarak pişirin. Üzerine dereotlarını ilave edin. Üzerinede kızarmış etleri yerleştirin. Yemeğin tuzunu serperek et ve soğan sularını salıp çekene kadar orta ateşte pişirin. Tencerede sadece yağ kalınca küp doğranmış domatesleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar 1 saat kadar pişirin. Tenceredekiler pişince suyunu süzerek alın, bir kenara koyun. Kabukları soyulmuş patatesleri küp küp doğrayarak kalan zeytinyağında bu patatesleri pembeleşene kadar kızartın. Bezelyeleri ilave edin. Karıştırdıktan sonra süzerek çıkarın. Yağlı kağıtları 5-6 parçaya bölün. Ortalarına etleri bölüştürün. Sebze, patatesler, kıyılmış dereotunu ve salçayı etlerin üzerine yerleştirin. Kağıdı kapatın. Bütün paketlerin hazırlanması bitince tepsiye yanyana dizin. Kağıtların üzerine zeytinyağ sürün. Tepsiye 1 fincan yada arım bardak su koyup, kızgın fırına verin. 20dakika kadar pişirerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder