30 Nisan 2016 Cumartesi

Balık Köftesi Tarifi




Malzemeler

500 gr beyaz etli balık (mezgit, fener... )
2 adet soğan
2 dilim ekmek
1/2 demek maydanoz
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuru üzüm
2 adet defne yaprağı
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber


Yapılışı

Balıkları temizleyerek bir tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su, 1 doğranmış soğan ve defne yapraklarını ekleyip haşlayın. Soğuduktan sonra kılçıklarını ayıklayın. Balık eti, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.  İnce kıyılmış soğanı, 2 kaşık zeytinyağında kavurun. İçine dolmalık fıstık, kuru üzüm, Tuz karabiberi ekleyip bir kez daha çevirin. Yoğurduğunuz balıktan iri köfteler hazırlayın. Hazırladığınız içten köftelerin içine yerleştirip şekil verin. Köfteleri una bulayarak 2 tarafınıda nar gibi kızartın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: