30 Nisan 2016 Cumartesi

Püreli Kebap Tarifi




Malzemeler

3-4 adet orta boy patates
250 gr bonfilelik et
Yarım su bardağı zeytinyağ
1 adet soğan
250 gr mantar
Tuz
Karabiber
5-6 adet biber
2 adet domates
50 gr kadar kaşar peyniri

Yapılışı

Patatesleri haşlayın. Kuşbaşı doğranmış bonfileleri sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar kavurun. Et kavrulunca üzerine soğanı ekleyip kavurun. Ardından mantarları katıp, mantar bıraktığı suyu çekince, tuzu, karabiberi, biberleri ve domatesleri ekleyin. Ağır ateşte kapağını kapatarak, etler iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Karışımı yayvan kalıba yada güveç tabağına koyalım. Patatesleri ve kaşar peynirini bir kaba rendeleyip karıştırın. Bu karışımı etli malzemenin üzerine yerleştirelim. Orta ısılı fırında püreli kaşarlar renk alana kadar pişirin. Soğutmadan servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: