24 Nisan 2016 Pazar
Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler
1 adet orta boy lahana
İç Malzeme
1 su bardağı pirinç
250-300 gr kıyma
1 çay bardağı zeytinyağ
2 soğan (yemeklik doğranmış )
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım bağ kıyılmış maydanoz
Tuz
İstenirse kırmızı pul biber
Üzerine sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Yapılışı
Lahananın dış yapraklarını ayıklayarak kaynar suda 2-3 dakika kadar haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuması için sıcak suyun içinden alınarak süzülür.. Bu arada tüm iç malzemelerini bir kaba alarak iyice harmanlayın. Lahananın kalın damarlarını alarak, iç malzemesini koyarak sarın. Tencereye Lahana sarmalarını dizelim. Sosu için salça ve suyu karıştırarak lahanaların üzerine gezdirin. (Ben bu suyu lahanaların üzerine geçecek kadar koyuyorum.)Üzerine sarmalar açılmasın diye bir tabak kapatın. Lahanaların suyu kaynayana kadar hızlı ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder