7 Şubat 2016 Pazar

Kırma Börek Tarifi

       Tarifi çok kolay bir börek. Canınız o an börek mi istedi hemen yapın.. Habersiz misafir mi geldi hemen yapın. Yani yapımı kolay, yemesi olay leziz bir börek.  Bu böreği biz küçükken annem çok yapardı. Oda anneannemden öğrenmiş. Anlayacağınız her zaman yapabileceğiniz kolay bir börek.Ben bu böreği yaptığımda bazen evde lor olmadığında sade olarak yani içine hiç bir şey koymadan yapıyorum. Tadında hiç bir değişiklik olmuyor.








Malzemeler

3-4 yufka
250 gr lor


Üzerine sosu

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağına yakın sıvıyağ
1 yumurta

Yapılışı

Yufkayı düz bir üzerine yayın. Varsa lorunuzu yufkanın her yerine eşit şekilde yayın. Lorunuz yoksa eğer yufkanızın iki ucundan içeri doğru büzün. Büzülen yufkalarınızı 7-8 cm kadar bıçakla kesin. Bunları yağlanmış tepsiye yanyana dizin.





Sosu için yoğurt, üt, sıvıyağ ve yumurtayı derin bir tasın içinde iyice karıştırın. Bukarışımı tepsiye dizdiğimiz yufkaların üzerine kaşıkla sürün.



180 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin.










Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: