30 Nisan 2016 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi




Malzemeler

Keki için

1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması için

1 lt süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya

Şerbeti için

1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Yapılışı

Öncelikle soğuması için şerbetini yapın. Şeker ve suyu koyu kıvama gelene kadar 15 dakika kadar kaynatarak soğuması için bekletin.
Bu arada keki kek malzemelerinden olan yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağını. kabartma tozunu, galeta ununu, hindistan cevizini, kırılmış cevizleri ekleyerek hepsini iyice çırpın. Bu karışımı yağlanmış fırın kabına dökerek, 160 derecede 25 dakika kadar pişirin (arada kontrol ederek ).
Kreması için sütün içine nişasta ve şekerini ilave ederek kaynayana kadar karıştırın. Kaynamasına yakın vanilyayı ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kapatarak soğumaya bırakın. Soğuyan kremanın içine krem şantiyi dökerek mikserle çırpın.
Soğumuş şerbeti kekin üzerine dökün. Hazırlanan kremayı kekin üzerine dökerek her tarafına gelecek şekilde güzelce yayın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Karelere keserek dinlenmesi için buzdolabına koyun. Kıbrıs tatlısı soğuduktan sonra servis yapın

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: