1 Mayıs 2016 Pazar

Tavuklu Patates Dolması Tarifi




Malzemeler

6-7 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Yarım kg tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ (patatesleri kızartmak için)

Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyarak tepelerinden küçük bir parça kesin. Bir kaşık yardımı ile patatesleri oyun. Patateslerin içinden çıkanların bir kısmını havuçlarla haşlayın, diğer yarısını sıvıyağda kızartın. Patateslerin fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine koyun. Soğanı küp şeklinde doğrayarak. 1 kaşık tereyağında kavurun.Salçayı ilave ederek kavurun. Haşlanmış tavuk göğsünü küçük küçük kesin. Haşlanmış ve küp doğranmış havuç ve patatesleri tavuk etinin içine ilave edin. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. Patateslerin içine tavuklu harçla doldurun ve tencereye dizin. Patateslerin yarısına gelecek kadar su ilave ederek ağır ateşte pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: