1 Mayıs 2016 Pazar

Çılbır Tarifi




Malzemeler

2-3 yumurta (kişi sayısına göre)
Yoğurt
Sıcak su
1-2 diş sarımsak
2-3 kaşık zeytinyağ
Kırmızı toz biber

Yapılışı

Sıcak suyu tencereye alarak, bu suya yumurtaları kırın. Sıcak suda yumurtaları pişirin. Pişen yumurtalar su yüzüne çıkacaktır. Yumurtaları süzgeç ile servis tabağına alın. Diğer tarafta yoğurdun içine ezilmiş sarımsak, tuz ekleyerek çırpın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. İçine kırmızı toz biberi dökerek ateşten alın. Yumurtaların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonrada da kırmızı toz biberli sosu döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: