1 Mayıs 2016 Pazar

Dizme Tarifi




Malzemeler

3 adet patlıcan
3 adet kabak
Sıvıyağ
400 gr yağsız kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber


Yapılışı

Patlıcanları alaca soyun, 1 parmak genişliğinde doğrayarak tuzlu suda bekletin. Kabakları 1 parmak genişliğinde doğrayın. Patlıcan ve kabağı sıvıyağda hafif kızartın. Kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Doğranan sebze büyüklüğünde köfteler yapın. Domateslerin kabuklarını soyarak halka şeklinde doğrayın. Yayvan bir tencereye patlıcan, köfte, kabak, domatesleri sırayla dizin. Salçayı 1 su bardağı su ile açarak yemeğin üzerine dökün. Dizmeyi 200 derece ısınmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: