1 Mayıs 2016 Pazar

Torbada Türlü Tarifi




Malzemeler

250 gr parça tavuk eti
2 adet küçük kabak
1 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
5-6 adet biber
2-3 diş sarımsak
10-15 adet taze fasulye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 fincan su
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Bütün sebzeleri yıkayın, patlıcanları alaca soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberleri 1 cm olarak doğrayın. Fasulyeleri 3 yada 4 e bölün. Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Bütün sebzeleri bir kabın içine alarak, tuz, karabiber. küçük doğranmış piliç etlerini ve kimyon koyarak karıştırın. 10-15 dakika kadar sebzelerin sulanmasını bekleyin. Sıvıyağını ilave ederek tekrar karıştırın. Yanmaz fırın torbasına bu karışımı koyup, 1,5 fincan suyu ilave edin. Torbayı kendi teli ile bağlayarak, tencereye yatık bir şekilde yerleştirin. Tencereye 1 parmak su doldurup, torbanın  üzerine delik açın. Tencerenin ağzını kapatarak pişirin. Ilınınca torbayı yırtarak servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: