1 Mayıs 2016 Pazar

Karnabahar Ograten Tarifi




Malzemeler

1 adet orta boy karnabahar

Sos için

1 kase kaşar peyniri yada beyaz peynir
Sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
Tuz

Yapılışı

Karnabaharı yıkayarak, dal dal ayırın. Çok az suda yada buharda pişirin. Karnabahar yumuşayınca tuzunu atın.
Sosu için tavaya yağı alarak, unu ilave ederek un altın sarısı renk alana kadar kavurun. Sütü azar azar ilave ederek, tuzunu ayarlayın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alalım. içine yumurtayı kırıp iyice çırpalım. Karnabaharları süzüp, bir kaba dizin. Hazırlanan sosu karnabaharların üzerine döküp, üzerine rende kaşar peynirini serpin. Orta ısıda üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: