1 Mayıs 2016 Pazar
Karnabahar Ograten Tarifi
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
Sos için
1 kase kaşar peyniri yada beyaz peynir
Sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
Tuz
Yapılışı
Karnabaharı yıkayarak, dal dal ayırın. Çok az suda yada buharda pişirin. Karnabahar yumuşayınca tuzunu atın.
Sosu için tavaya yağı alarak, unu ilave ederek un altın sarısı renk alana kadar kavurun. Sütü azar azar ilave ederek, tuzunu ayarlayın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alalım. içine yumurtayı kırıp iyice çırpalım. Karnabaharları süzüp, bir kaba dizin. Hazırlanan sosu karnabaharların üzerine döküp, üzerine rende kaşar peynirini serpin. Orta ısıda üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder